Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει για να επιταχυνθεί ο ρυθμός αύξησης συμμετοχής των γυναικών στα Δ.Σ.; / What do you think should be done in order to speed up progress on the participation of women in boardrooms?

Μόνο 1 στα 7 μέλη Δ.Σ. (13.7%) στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εισηγμένες επιχειρήσεις είναι γυναίκα. Το ποσοστό αυτό έχει σημειώσει ελάχιστη αύξηση από το αντίστοιχο 11.8% του 2010. Με αυτούς τους ρυθμούς, θα χρειαστούν περίπου 40 χρόνια ακόμα για να προσεγγίσουμε μια ισόρροπη συμμετοχή ανδρών και γυναικών στα Δ.Σ. των επιχειρήσεων (δηλαδή τουλάχιστον 40% συμμετοχή από κάθε φύλο).

- Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει για να επιταχυνθεί ο ρυθμός αυτός;

- Γνωρίζετε την πρόταση οδηγίας της ΕΕ για νομοθετική ρύθμιση με σκοπό την αύξηση της συμμετοχής γυναικών στα Δ.Σ.;


Πείτε μας τη γνώμη σας
* σχολιάζοντας τη δημοσίευση στο Facebook
* καταθέτοντας τις παρατηρήσεις σας στο blog της καμπάνιας morewomenonboards.blogspot.gr
* με tweet, χρησιμοποιώντας το hashtag #morewomenonboards

Κάθε διάδραση (σχολιασμός, επαναπροώθηση, κοινοποίηση) μετρά, καταγράφεται και συντελεί στην εξαγωγή συμπερασμάτων.

*********

Just 1 in 7 board members (13.7%) at Europe’s top listed companies is a woman. This is only a slight improvement from 11.8% in 2010. At this slow rate of progress, it would still take around 40 years to even get close to gender balance in boardrooms (at least 40% of both sexes).

- What do you think should be done in order to speed up the progress?

- Are you familiar with the EU proposal for a directive for the adoption of legislation to increase the participation of women in boardrooms?


Share your opinion
* by commenting on this facebook post
* by posting a comment on the campaign blog morewomenonboards.blogspot.gr
* with a tweet using hashtag #morewomenonboards

Every interaction (comments, shares, retweets) is monitored, recorded and contributes to reaching conclusions.

#PADGETS

#morewomenonboards

2 σχόλια:

  1. Δυστυχώς ακόμη και σήμερα οι γυναίκες πρέπει να καταβάλουν πολλές φορές μεγαλύτερη προσπάθεια ώστε να κατακτήσουν αξιώματα και θέσεις ευθύνης και εξουσίας σε σχέση με άντρες αντίστοιχων προσόντων. Και πολλές φορές ο αγώνας για την επιτυχία τις αναγκάζεις να θυσιάσουν- χάσουν χαρακτηριστικά της γυναικείας τους φύσης και ιδιοσυγκρασίας πολύτιμα για μια πιο επιτυχημένη θηλυκή προσέγγιση στη διοίκηση- συμπληρωματική με την αντρική προσέγγιση. Η εξομοίωση με τους άντρες πρέπει να γίνει στο επίπεδο των ευκαιριών και της ίσης αντιμετώπισης και αξιολόγησης και όχι να οδηγήσει σε μιμητισμό και υιοθέτηση «αρσενικών» πρακτικών για την επιβίωση σε ένα αντροκρατούμενο διοικητικό μοντέλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνο με τον χρόνο όλο και περισσότερο συναντάμε το γυναικείο φύλο σε ανώτερες διοικητικές θέσεις, σε Οργανισμούς, Επιχειρήσεις αλλά και στον ελεύθερο επαγγελματικό χώρο. Ωστόσο ακόμα υπάρχει μια προκατάληψη προς τις γυναίκες και την ικανότητά τους στην ανάληψη ευθυνών. Ελπίζω να αυξηθεί ο αριθμός τους σημαντικά στο άμεσο μέλλον ειδικά σε εκτελεστικές θέσεις. Διαθέτοντας το χάρισμα να διαισθάνονται τα κίνητρα και τις προβλέψεις πίσω από τα λόγια και τη συμπεριφορά, μπορούν να προβλέπουν έγκαιρα και να αποτρέπουν δυσάρεστες εξελίξεις. Αυτό και μόνο το προσόν θα έκανε ασφαλέστερο τον κόσμο μας, αν στην ηγεσία μεγάλων δυνάμεων υπήρχαν γυναίκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή