Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Η πρόταση οδηγίας πρέπει να αφορά και στις εκτελεστικές θέσεις; / The proposal for a Directive should encompass also the executive positions?

Πείτε μας τη γνώμη σας.
Η πρόταση οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπει συμμετοχή τουλάχιστον 40% του φύλου που υποεκρποσωπείται (στις περίπτωση αυτή, το 40% των γυναικών) στις μη εκτελεστικές θέσεις του Δ.Σ. των μεγάλων εισηγμένων επιχειρήσεων της Ε.Ε. ως το 2020.
Η διαδικασία προώθησης των γυναικών στα Δ.Σ. πρέπει να αφορά και στις εκτελεστικές θέσεις ή μόνο στις μη εκτελεστικές, όπως προβλέπει η πρόταση;

*********
Tell us what you think.
The proposal for an EU directive sets a minimum objective of 40% for members of the under-represented sex for non-executive members of the board of European publicly listed companies, to be attained by 2020.
The procedure of promoting women at the Executive Boards should encompass the executive positions as well or the non-executive positions, as the directive foresees?

#PADGETS #morewomenonboards

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ απόλυτα με τις πρωτοβουλίες και τις δραστηριότητες που αποσκοπούν στην αύξηση της συμμετοχής γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια εταιρειών, κυρίως των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο.

    Πράγματι, οι γυναίκες, τόσο διεθνώς όσο και στη χώρα μας έχουν διακριθεί στην επιστήμη, δημόσια διοίκηση και επιχειρήσεις, παράλληλα με την επιτυχή άσκηση του ρόλου της συζύγου και μητέρας. Έτσι, δεν υπάρχει πια λόγος να αποκλείονται από τα διοικητικά συμβούλια εταιρειών.

    Ανησυχώ όμως με την θεσμοθέτηση μέσω νόμου του ποσοστού 40%, για τον από λόγο ότι η δεξαμενή από την οποία μπορούν να προέλθουν οι γυναίκες-μέλη Δ.Σ. δεν περιλαμβάνει όλο το γυναικείο πληθυσμό, αλλά μόνο το ποσοστό των γυναικών που έχουν επιλέξει να διεκδικήσουν υψηλές θέσεις στην κοινωνία και οικονομία. Το ποσοστό αυτό είναι μικρότερο στο γυναικείο πληθυσμό από ότι στον ανδρικό, κάτι που πρέπει να ληφθεί υπόψη για τη σχετική ποσόστωση.

    Γενικά, πιστεύω πως περισσότερες γυναίκες στα Δ.Σ. σημαίνει κοινωνική, οικονομική, και πολιτιστική πρόοδο.

    Καθηγητής Νικόλαος Γ. Τραυλός, Πρύτανης
    Κάτοχος της Ακαδημαϊκής Έδρας
    στη Χρηματοοικονομική "Καίτη Κυριακοπούλου"
    ALBA Graduate Business School
    at The American College of Greece

    ΑπάντησηΔιαγραφή